Back

Ce este și cum te ajută terapia manuală?

Terapia manuală pentru Sindromul temporo-mandibular (TMD) este o formă de terapie fizică specializată care se concentrează pe tratamentul afecțiunilor articulației temporo-mandibulare, care este responsabilă pentru deschiderea și închiderea gurii. TMD este o afecțiune comună care poate provoca dureri de cap, durere facială, dificultăți în deschiderea gurii și zgomote în ureche sau în articulația mandibulei.

Terapia manuală pentru ATM implică utilizarea tehnicii manuale pentru a manipula și mobiliza articulația temporo-mandibulară, mușchii și țesuturile înconjurătoare pentru a îmbunătăți funcția și a reduce durerea. Terapia poate include, de asemenea, tehnici de masaj, exerciții terapeutice și consiliere pentru a ajuta pacientul să își dezvolte o mai bună înțelegere a condiției lor și a modului în care să gestioneze simptomele.

 

Terapia manuală pentru TMD poate fi utilă pentru pacienții care suferă de dureri de cap, dureri faciale sau probleme de deschidere a gurii datorate afecțiunilor articulației temporo-mandibulare. Tratamentul poate ajuta la ameliorarea tensiunii musculare, îmbunătățirea flexibilității și a amplitudinii de mișcare, precum și la reducerea inflamației și a durerii.

Dacă suferiți de Sindromul temporo-mandibular, terapia manuală poate fi o opțiune eficientă și sigură de tratament pentru a reduce simptomele și a vă îmbunătăți calitatea vieții. Pentru a afla mai multe despre terapia manuală pentru ATM, ar trebui să consultați un fizioterapeut specializat în această afecțiune.

Astfel, terapia manuală ATM își canalizează atenția în a diagnostica, evalua și trata disfuncțiile de la nivelul Cranio-Cervico-Mandubular, într-o manieră blândă, cu tehnici de mobilizare, atât a articulațiilor cât și ale țesuturilor moi, prin manipulări, prin tratarea componentei miofasciale, exerciții corective, etc.