Ce este cifoza și de ce apare?

Ce este cifoza și de ce apare?

Cifoza este o curbură a spatelui, și ca sa ne fie ușor să asociem cum arată cifoza în realitate, este proiectarea toracelui spre inainte.

Este normal d.p.d.v. fiziologic să apară cifoze la organismele bipede, în schimb atunci când vorbim de tratamentul unei cifoze, ne referim la curburi exagerate care pot afecta stilul de viață.

 

Simptomatologie : dureri în zona cifozată, scurtarea mușchilor de pe partea anterioară :
Exemple: Pectoral, Deltoid, Drept Abdominal, psoas Iliac.

În general, cu cât curba este mai mare, cu atât este mai gravă condiția. Curbele mai mici pot provoca dureri ușoare ale spatelui, sau pot fi lipsite de simptome. Curbele mai severe pot provoca deformări semnificative ale coloanei vertebrale, și pot avea ca rezultat o cocoșă vizibilă pe spatele pacientului.

Cauze: De obicei, cifoza este o deformare care apare în timp, din cauza pozițiilor vicioase din timpul zilei (ex: un job care implica foarte mult să stăm la birou)

– Cifoza mai apare și după ce osteoporoza slabește oasele vertebrale până la punctul în care acestea se sparg și se comprimă.

Tratament: Scurtarea mușchilor pe partea anterioră, și alungirea celor pe partea posterioară, va duce la apariția de trigger points în ambele zone.

Mihai Todoran susține că: “O buna abordare ca să detensionăm musculatura pentru a lucra mișcari compensatorii, este să dezactivam aceste puncte trigger prin: Dry Needling sau Terapie Manuală.

Cifoza este o deformare tratabilă, dar necesită implicare activă din partea pacientului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button